Beste blog bezoeker

Welkom op mijn blog over cruises en cruise vaargebieden. Ik ben met deze blog gestart om mensen die nieuw zijn in de wereld van cruises en natuurlijk bestaande cruise liefhebbers informeren over cruises en alles wat met cruisen te maken heeft.

Waar op te letten bij het boeken van een cruise met uw gezin?

Meer en meer gezinnen kiezen voor een familie cruise. Deze familie cruises fungeren als draagbare "entertainment zones" voor kinderen van alle leeftijden. Sommige cruises bevatten meer entertainment dan Disneyland of andere soortgelijke land locaties. Let op: niet alle familie cruises zijn hetzelfde, voorkom dus dat u aan boord komt te zitten van een cruise met een slecht kinder entertainment programma of ongeschikte ouder activiteiten. Dus hoe kun je nu de juiste familie cruise vinden voor uw behoeften? Zorg ervoor dat u onderstaande onderwerpen checkt bij de verschillende cruise aanbieders voor u een cruise boekt.

Activiteiten en entertainment
Vraag of er verschillende entertainment programma’s zijn per leeftijdsgroep. Sommige cruiseschepen hebben maximaal vijf verschillende activiteiten per leeftijdsgroep, terwijl anderen er slechts een of twee hebben. Stel u heeft een kleuter en een tiener. Het laatste wat u zou willen is beide kinderen in de zelfde groep te plaatsen. Vraag dus een lijst van de specifieke activiteit en entertainment opties die per leeftijdsgroep beschikbaar zijn.

Vraag naast de groepsactiviteiten, ook of er een speciaal zwembad is voor kinderen en andere leuke dingen, zoals een internet cafe, een videotheek en een entertainment center. Sommige cruises zijn zelfs uitgerust met mini-golf cursussen, basketbalvelden en tennisbanen.

Wat betreft de oudere kinderen, kunt u vragen of ze activiteiten bieden zoals rotsklimmen of sociale nachten. Elke ouder weet, dat vermaak voor iedereen het geheim is van een geslaagde familievakantie.

Kinderopvang
Sommige cruise aanbieders bieden kinderoppas diensten. Als dat zo is, vraag dan hoeveel dit kost. Voor de jongere leeftijdsgroepen is het goed te vragen over hoeveel kinderen elke medewerker toezicht houdt en of het personeel is getraind is in het bieden van eerste hulp of reanimatie. Immers, u wilt uw kinderen met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan het cruise personeel.

Voedsel
Zoek uit of de cruise maaltijden ook kindermenu’s biedt. Hebben ze dit niet, kunt u vragen of ze wel kindvriendelijk voedsel aanbieden zoals pizza of frietjes? U wilt geen vakantie boeken met een cruiseschip dat alleen formele eetgelegenheden heeft.

Veel van de cruiseaanbieders bieden cruise deals aan die geschikt zijn voor gezinnen en families.