Beste blog bezoeker

Welkom op mijn blog over cruises en cruise vaargebieden. Ik ben met deze blog gestart om mensen die nieuw zijn in de wereld van cruises en natuurlijk bestaande cruise liefhebbers informeren over cruises en alles wat met cruisen te maken heeft.

Cruise Noorwegen

Als je denkt aan een cruise vakantie, denk je vaak aan een cruise naar een tropische gebied. Er zijn echter ook andere gebieden die het bezoeken waard zijn. Gebieden met een fantastische omgeving, schitterende wal excursies en een rijke geschiedenis. Denk bijvoorbeeld eens aan Noorwegen als cruisebestemming?

Cruise Noorwegen
Noorwegen is zowel in de zomer als de winter een fantastische cruise bestemming. Vaar met een cruise varen langs de fjorden, ontdek de vele eilanden en bezoek de verschillende haven steden. Er zijn cruises die naast een bezoek aan Noorwegen verder doorvaren naar het Noorden. Zo krijgt u de mogelijkheid om van dichtbij enorme ijsbergen te zien. Ook zult u andere Baltische steden bezoeken. Zelfs in de winter verwarmt de Golfstroom de kust en zorgt voor een mild klimaat.

Prijzen
Het is bekend dat cruise prijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Aangezien de Noorse cruises het hele jaar door plaatsvinden, is er geen echt laag seizoen waar de verschillende aanbieders rekening mee hoeven te houden. Dit betekent, voor de koopjesjagers onder ons, helaas wel dat er minder aanbiedingen beschikbaar zijn.

Een van de meest beroemde Noorse cruises heet de "Highway One", bestaande uit een klein luxe cruiseschip met een uitstekende keuken. Deze cruise vaart van Kristiansand in het zuiden tot Spitsbergen in het noorden via meer dan 30 havens en bezoekt bijna elk fjorden op de heen en terugreis. De reiziger heeft zo een unieke kans om de schilderachtig landschappen met mooie pittoreske dorpjes te ervaren en van het overheerlijke Scandinavische eten te proeven.

Bijna iedereen is bekend met het culturele erfgoed van de Noorse Viking, maar er is zoveel meer te ontdekken. Denk aan de beroemde Noorse componisten, schilders en traditionele Noorse kunst. Met historische houten gebouwen, musea, moderne attracties voor jongere reizigers en de altijd aanwezige folklore verhalen. Noorwegen heeft zeer veel te bieden en is een zeer mooie en complete cruisebestemming. De verschillende aanbieders van cruises organiseren verschillende excursies aan wal om u te laten profiteren van de cultuur en de mooie plaatsen te midden van de vriendschappelijke, goed opgeleide Noose bevolking.

Handig om mee te nemen
Vergeet niet uw camera, oplader en extra opslag geheugen mee te nemen op uw cruise naar Noorwegen. Heeft u een verrekijker, neem deze dan mee. Denk ook aan de juiste kleding, afhankelijk van de tijd van het jaar dat u uw cruise boekt. Het beste uitzicht op een cruiseschip is veelal vanaf het dek, waar een vrij sterke koude wind kan voorkomen, dus zorg voor wat warme kleren.

Kleding
De gangbare norm is casual kleding voor overdag, bestaande uit jeans, shirts en truien. Leer van de lokale bevolking door een aantal lagen kleding te dragen, zodat u eenvoudig kunt aanpassen op basis van het weer. Neem ook een warme jas mee. Noorwegen staat bekend als een uiterst ontspannen land, zo zullen de Noren bijvoorbeeld niet aandringen op speciale "kleding voor het eten", maar ze waarderen de mensen die doen zeer. Denkt u hierbij aan smart-casual.