Beste blog bezoeker

Welkom op mijn blog over cruises en cruise vaargebieden. Ik ben met deze blog gestart om mensen die nieuw zijn in de wereld van cruises en natuurlijk bestaande cruise liefhebbers informeren over cruises en alles wat met cruisen te maken heeft.

De cruisesector zit in de lift

Het maken van een cruise wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Terwijl de reisbranche te lijden heeft onder de crisis, maakt de cruisesector een groei door. In 2009 genoten bijna 62.342 Nederlanders een vakantie aan boord van een cruiseschip. Dat is 28,6 procent meer dan het jaar ervoor. De Dutch Cruise Council presenteerde deze cijfers dinsdag op de vakantiebeurs. Volledige artikel van de telegraaf hier.

Cruise Noorwegen
De mooiste cruises naar Noor-Europa en Noorwegen. Erg voordelig!
www.cruisenoorwegen.nl

Cruise Amerika
Mooiste aanbod scherpste prijzen. Boek nu uw Cruise naar Amerika online!
www.cruiseamerika.nl

De cruisesector heeft in 2009 opnieuw aan populariteit gewonnen. Met het aantal van 62.342 Nederlandse passagiers is de groei 3,6 procent meer dan verwacht. Sinds de oprichting van de Dutch Cruise Council is het aantal cruisepassagiers in twee jaar tijd verdubbeld. In 2008 nam het aantal Nederlandse cruisepassagiers met ruim 44 procent toe tot ruim 48.600.

Het Middellandse Zee-gebied blijkt erg populair onder de Nederlanders, 23.154 vakantiegangers boekten er een droomcruise naar. Noord-Europa is tweede in de lijst met 16.651 passagiers. Verder blijven de bestemmingen naar het Caribische gebied nog steeds in trek met 14.865 reizigers. Nieuwe bestemmingen zoals het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië worden ook steeds vaker ontdekt.

Overigens lopen we in ons land nog flink achter op de echte cruiselanden als Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Spanje. In 2008 gingen 4,5 miljoen Europeanen op een cruise, waarvan 1,5 miljoen Britten waren en 0,9 Duitsers.

Er wordt een opwaartse impuls verwacht door het groeiend aantal vertrekken vanuit de havens in Amsterdam en Rotterdam. Met de komst van de tweede cruiseterminal nabij de huidige Coentunnel zal de hoofdstad thuishaven worden van de cruiseschepen. De verwachting voor de komende jaren zien er veelbelovend uit. Alleen al in 2010 zullen er tien nieuwe cruiseschepen worden afgeleverd. Daarnaast verwacht Nederland dit jaar 90 schepen met 185.000 passagiers welkom te heten.

Bron: www.telegraaf.nl